Loading... Loading...

Vestíbul R7

Reforma del vestíbul d'accés a un edifici plurifamiliar

El projecte de reforma del vestíbul d’accés a aquest edifici plurifamiliar dels anys 70 tenia com a principal objectiu la millora en l’accessibilitat a l’edifici. El carrer on es troba emplaçat té una pendent important i la porta situada al centre de la planta presentava un graó d’uns 25 cm d’altura que dificultava l’accés tant a les persones amb mobilitat reduida com a tots aquells que portessin un carret de la compra o un cotxet per nadons.
Un dels condicionants per part dels propietaris era mantenir la porta d’entrada existent. Per tant, al no poder accedir des del carrer per un altre punt més alt, era quasi inevible disposar una rampa per salvar el desnivell. Es va optar per una rampa de tota l’amplada del vestíbul, doncs paradoxalment era la millor forma de fer-la passar inadvertida.
Aprofitant l’actuació es reforma el conjunt del vestíbul. Estèticament es va optar per la reinterpretació de la paleta de materials original. El marbre, la fusta i el revestiment granulòs de les parets prendran un major protagonisme en aquesta nova etapa, generant un espai d’estètica contemporànea inspirada en els elements originals.
A l’hora es millora la iluminació de le’spai fent-la més uniforme i acollidora. Es genera una nova zona de cortesia a prop de les bústies que consta d’un banc d’espera i una tauleta per a revisar la correspondència. Per últim, es disposen dues jardneres d’obre partint del sócol de marbre existent que faciliten la neteja i manteniment d’aquests elements a l’hora que introdueixen la vegetació al vestíbul.


FOTOGRAFIES DEL ESTAT ORIGINAL:

Reforma del vestíbul d'accés a un edifici plurifamiliar

Emplaçament

Poble Sec, Barcelona

Projecte

Marzo 2020

Obra

Junio 2020

Equip

David Benito, Laia Guardiola, Juana Garcia, Cristina Muñoz, Enric Chenoll

Fotografies

David Benito Cortázar

Contractistes

Nexprojects, Fusdecor, Bossvi, Estiluz

enjoyed it? Share it

Facebook

Twitter

Google+

Pinterest