Acabem d’iniciar les obres de reforma d’un pis a l’eixample de Barcelona, en un dels edificis classics d’aquest barri de la ciutat.

Partim d’un habitatge que s’havia reformat cap als anys 80 o 90, i que per tant, no conserva tots els elements originals que defineixen aquests edificis. Per sort, i després de gratar una miqueta, hem vist que quan es va fer la reforma, no van eliminar tots els rastres del que un dia havia estat aquest pis.

En primer lloc, hem trobat indicis que sota del paviment actual hi ha el paviment hidràulic original. Afortunadament van fer servir un morter de calç per a prendre el paviment i sembla que podrem recuperar les peces hidràuliques que hi  ha a sota ja que no estan molt malmeses ni tenen el morter molt adherit. Veurem que ens trobem quan ho destapem.

Per altra banda, a sobre dels falsos sostres de placa d’escaiola, hi ha els falsos sostres originals força intactes. Veurem que hi trobem, pero serà dificil poder-los aprofitar ja que no coincidiran amb la distribució actual ni amb la que proposarem als clients.

La distribució que trobem amb tres habitacions i una cuina independent no respon a les necessitats dels nostres clients. També hi ha alguns aspectes que no compleixen en absolut amb les condicions de salubritat:

  • El bany de l’habitatge s’obre directament a la sala.
  • Hi ha una habitació sense ventilació

Per tant, cal replantejar totalment la configuració de l’espai.

 

La nostra proposta de projecte capgira totalment la distribució, deixant les habitacions a la part més tranquila del pis – l’interior d’illa -, i obrint la zona de dia a la façana del carrer.

Per tant, la obra buscarà:

  1. Fer tabula rasa amb la configuració actual
  2. Mirar de recuperar els elements de paviment i altres que poguem trobar que siguin interessants
  3. Adaptar els elements existents a la nova distribució de projecte, per mantenir quelcom de l’essència de l’habitatge.