En aquesta entrada mirarem d’explicar com treballem habitualment en els nostres encàrrecs. En aquest cas, parlarem del projecte DC Room, ja que per la seva dimensió es pot explicar de forma ràpida, pero exemplificadora dels processos projectuals a FFWD.
En aquest cas l’encàrrec consistia en el disseny d’un armari per a un dormitori amb unes dimensions reduides. Els nostres clients acabaven de comprar un pis reformat on tots els dormitoris tenien unes mides aproximades de 3x3m. Aquestes dimensions feien que si es col·locava un llit doble, era pràcticament impossible afegir-hi un armari convencional.
La idea dels nostres clients era la de fer un armari en pont, com finalment vam acabar fent, però abans d’arribar a la execució final, vam explorar altres opcions.
Aquestes van ser les alternatives presentades a la nostra primera reunió després de rebre l’encàrrec:
A més de presentar la proposta amb armari pont que ells tenien en ment, voliem valorar juntament amb ells altres opcions. Les alternatives a la opció inicial eren dues:
- Un armari semi elevat que permetés disposar d’un espai d’armari sota del llit, accessible des dels tres costats lliures. Els principals problemes de la opció eren l’accessibilitat al llit i la disminució de la percepció de l’espai al dormitori. En canvi el principal avantatge de la proposta era la possibilitat de tenir un gran espai d’enmagatzematge, de forma que l’habitació es feia servir pràcticament com un vestidor.
- La col·locació del llit adosat a una de les parets sobre una tarima permetía tenir un armari que ocupés totalment una de les parets de l’habitació i a més aprofitar l’espai de la tarima per a enmagatzematge. En aquest cas el principal avantatge era la gran quantitat d’armaris disponiible, mentre que el problema estava en el fet que el llit no quedava accessible des dels dos costats, com es habitual.
Després de valorar pros i contres de cada una de les opcions, els clients van triar treballar en la idea inicial de l’armari-pont o armari-capçal.
En la següent reunió els vam presentar diverses alternatives a partir de la idea triada:
Les tres opcions partien de la premissa que el capçal del llit i l’espai d’armari havia de resoldre’s a la vegada ocupant una de les parets de l’habitació. A les tres opcions, exploravem diferents solucions en quant a l’aspecte dels frontals, la aparició o no del modul sobre la capçalera del llit, i diferents acabats per al cap del llit.
Sobre aquestes versions, es va optar per la primera de les tres presentades, on hi havia un mòdul d’armari sobre el cap del llit, ja que així guanyavem més espai d’enmagatzematge. També es volia que els frontals dels armaris es construissin de forma similar a les classiques fusteries de l’eixample, i es pensava en un capçal de llit que pogués solucionar la absència de les tauletes de nit al dormitori mitjançant un forat incorporat.
Un cop decidits per aquesta opció es va passar a la fase de sol·licitud de pressupostos de la execució d’aquesta proposta. Durant aquesta fase es va canviar lleugerament la estètica del conjunt, optant per un acabat més neutre als frontals de l’armari mitjançant l’ús de taulells laminats amb un acabat molt semblant a la laca. Pel que fa al capçal, es va optar per un esplèndit laminat que passaria per un xapat de fusta natural, que confereix calidesa a la zona de llit.
També es va treballar més a fons l’interior dels armaris. Per poder aprofitar bé tota l’alçada es va optar per una barra abatible a la part alta, i un pantaloner a la part baixa, de forma que es va poder duplicar la longitud de roba penjada. El pont es plantejava més destinat a contenir aquella roba menys habitual, i es reservaven dos calaixos a cada costat per a les peces més petites del vestuari.
Amb aquests elements, vam procedir a la execució i muntatge de l’armari, amb un resultat net i contemporani, que ofereix a l’hora un àmbit acollidor per a la zona de llit.
Pots veure el projecte acabat al nostre portfolio: DC Room