Loading... Loading...

Àtic T31

Reforma interior d'un àtic a Barcelona

El punt de partida en aquest projecte era un sobreàtic de dimensions reduïdes amb una distribució de sala i tres habitacions. Les dues terrasses a costat i costat eren el principal valor del espai però la configuració del pis no en facilitava l’ús, a més del fet que estaven sensiblement per sobre del nivell del interior. Una de les dues terrasses estava ocupada per la cuina que s’havia construït en un espai guanyat a la terrassa i esdevenia així quelcom consolidat on no es podria actuar.

Els objectius del propietari que van esdevenir els del nostre projecte eren:

  • Aconseguir un espai interior lluminós que gaudís de la privilegiada terrassa que quedava lliure.

  • Millorar les transicions entre l’espai interior i els espais de terrassa (i cuina), que es trobaven mig metre per sobre del nivell principal.

  • Generar una configuració interior el més diàfana possible incorporant un dormitori convencional i un segon espai que permetés acollir convidats de forma esporàdica.

L’espai interior es concep com una sola unitat segregable segons les necessitats del moment. A partir de desnivells i particions mòbils es defineixen els diferents àmbits de l’habitatge que resten delimitats amb diferents graus de privacitat.

La sala d’estar esdevé el centre de l’habitatge oferint dos àmbits d’estar – sofà i chillout. A partir d’aquest punt s’estableixen relacions diverses vers la resta d’àmbits: El menjador es disposa a un nivell elevat per resoldre la transició amb la cuina existent. El rebedor de la casa es pot tancar aconseguint que el dormitori formi un conjunt tipus suite amb el bany de la casa. Per últim, una gran partició mòbil permet segregar la sala en dos espais, on un d’ells esdevé una habitació de convidats esporàdica.


PLANTA ESTAT ORIGINAL:

 

FOTOS ESTAT ORIGINAL:

 

Reforma interior d'un àtic a Barcelona

Projecte

Novembre'18 a Març'19

Obra

Abril'19 a Juny'19

Emplaçament

Les Corts, Barcelona

Equip

David Benito, Laia Guardiola, Adrián Muñoz, Sara Ortega, Juana García

Fotografies

David Benito Cortázar

enjoyed it? Share it

Facebook

Twitter

Google+

Pinterest