Loading... Loading...

Habitatge M11

Reforma integral d'un pis a l'eixample

El punt de partida del projecte de reforma d’aquest pis de l’Eixample de Barcelona, era un habitatge reformat cap als anys 80 amb dubtòs criteri. Aparentment, aquesta reforma havia erradicat tots els elements originals i distintius de l’espai, però després d’una actuació de neteja, vam poder veure que es conservaven elements que podrien dotar de caràcter a la futura reforma, com les peces de paviment hidràulic, i els elements estructurals de l’edifici: les parets de fabrica de maó, i el forjat amb bigues de fusta.

Conceptualment, l’espai es despulla posant en valor els materials que configuren l’estructura de l’edifici. Les peces de paviment hidràulic que s’han pogut recuperar es disposen com a catifes que jerarquitzen els espais, i els donen calidesa.  En canvi, el tractament per als elements que defineixen la nova actuació es treballen en colors clars i superfícies netes i llises, en clar contrast amb allò preexistent que preserva la seva materialitat i pren el protagonisme.

La distribució existent no s’ajustava en absolut a les necessitats dels nous propietaris del pis, ni tampoc complia els criteris bàsics de salubritat – habitacions sense ventilació i la cambra higiènica oberta a la sala d’estar.

Per aquest motiu es va plantejar un canvi radical respecte a la distribució existent que capgirava les zones de dia i nit de l’habitatge. El projecte, genera una sala diàfana en forma de L en contacte amb el carrer. En ella s’hi disposen una cuina-office oberta, el menjador, i l’espai d’estar. A la part que dóna a l’interior d’illa hi trobem les dues habitacions, amb els respectius banys. Són habitacions generoses i amb una alta lluminositat donada la seva orientació sud-oest.


FOTOGRAFIES DE L’ESTAT ORIGINAL:

 


Al nostre blog podreu seguir el procés d’execució de l’obra:

Obra M11 – Part I: Primeres Decisions

Obra M11 – Part II: Despullant l’espai

Obra M11 – Part III: Refent el Puzzle

 

Habitatge M11

Ubicació

Eixample de Barcelona

Projecte

Març'15 a Juny'15

Obra (Fase 1)

Juny'15 a Juliol'15

Obra (Fase 2)

Octubre'15 a Gener'16

Equip

Laia Guardiola Raventós
David Benito Cortázar

Fotografies

David Benito Cortázar

enjoyed it? Share it

Facebook

Twitter

Google+

Pinterest