Loading... Loading...

Lobby HCB

Interiorisme vestíbul Hotel Ciutat de Barcelona

Quan l’Hotel Ciutat de Barcelona va recuperar un espai de la planta baixa del seu edifici que estava cedit a un restaurant extern, es va plantejar la seva transformació per tal d’incloure en ell diversos serveis complementaris de l’hotel. L’espai guanyat havia de ser una extensió de la petita recepció existent, una àrea d’hospitalitat, i l’espai per al servei d’esmorzars dels hostes de l’hotel.

Es tractava de conjugar en un mateix espai tres usos força variats que havien de succeir-se durant el dia. Al mateix temps les característiques de l’àmbit d’actuació suposava un important repte: l’espai tenia unes geometries força irregulars, una alçada lliure reduïda i s’havia de resoldre una sortida a l’espai exterior que es trobava sensiblement més alta que el paviment interior.

Es va optar per adoptar una nova direccionalitat, diferent de totes les existents, que endrecés els elements del projecte. Va ser al sostre on es va decidir dibuixar les noves traces de l’espai mitjançant línies de llum que ordenaven els elements de l’espai. A partir d’aquest nou ordre subjacent es van disposar les bancades del buffet, les taules per al servei d’esmorzar, zona de descans annexa a la recepció i zona lounge per a una estada relaxada i informal que resol al mateix temps la transició cap a l’exterior i el corresponent canvi de cota.

L’hotel volia mostrar una imatge relacionada amb la ciutat de Barcelona, donat el seu emplaçament a un des barris més emblemàtics de la ciutat. Al mateix temps, es volia fugir dels típics temes que protagonitzen el merchandising per al turisme en massa de la ciutat. El concepte adoptat per la definició de l’espai a va ser “Barcelona Ciutat de Disseny” volen presentar un espai contemporani i dinàmic, mes proper a un coworking que no pas a un vestíbul d’hotel, i on els elements de mobiliari i il·luminació fossin peces icòniques dissenyades i produïdes per agents de la ciutat de Barcelona.

D’aquesta forma elements emblemàtics de firmes locals, com la làmpada Cesta, el sofà Cadaqués i d’altres, moblen l’espai de forma fresca i atemporal al mateix temps, generant un espai contemporani i acollidor. El resultat es un espai genuïnament Barceloní que presenta als clients de l’hotel una cara diferent del llegat cultural de la ciutat.


FOTOGRAFIES DE L’ESTAT ORIGINAL:

Interiorisme vestíbul Hotel Ciutat de Barcelona

Emplaçament

Hotel Ciutat de Barcelona. C/Princesa 35, Barcelona

Projecte

Desembre '20 a Gener'21

Obra

Gener '21 a Abril '21

Superfície

200 m²

Equip

Laia Guardiola, David Benito, Cristina Muñoz

Fotografíes

FFWD (David Benito Cortázar)

enjoyed it? Share it

Facebook

Twitter

Google+

Pinterest