https://www.high-endrolex.com/42 Àtic DT | 2024 FFWD Arquitectes. Estudi d'arquitectura i interiorisme a Barcelona

Loading... Loading...

Àtic DT

Reforma d'un àtic a Barcelona

En aquest àtic situat al centre de la ciutat de Barcelona l’espai interior es trobava totalment separat de la fabulosa terrassa de que disposava. Tant la façana com la pròpia distribució negaven la relació entre els espais exteriors i interiors fent que aquest diamant en brut no pogués lluir en tot el seu esplendor.

L’objectiu principal de la reforma era interrelacionar els espais de la casa amb la terrassa, aconseguint uns ambients lluminosos i vibrants. Conceptualment era necessari capgirar la forma de fer servir els espais per deixar de donar la esquena al espai exterior. Es cercava que la casa es visqués de cara a la llum, a l’activitat a l’aire lliure, i a les vistes magnifiques vistes a tota la ciutat.

Per aconseguir-ho en primer lloc s’actua a la façana, on es generen les grans obertures que tota casa amb terrassa hauria de tenir. També integrat a la façana es genera un punt focal a partir d’una xemeneia que esdevindrà l’eix de l’acció. La façana passa de ser una barrera física que aïllava la casa a ser la membrana permeable a partir de la qual es viu l’habitatge. A partir d’aquest nou element es concep una nova distribució on totes les accions domèstiques fluiran a través d’aquesta nova pell.

Al llarg de la terrassa es disposen els tres espais clau d’una casa: un dormitori, una cuina i una sala d’estar. A partir d’aquest moment es pot fer vida al voltant de l’espai exterior sense interrupcions. També es genera una pèrgola vidriada que fa el filtre necessari entre els dos àmbits, permetent gaudir de la terrassa tot l’any: als mesos més freds ofereix un espai protegit i d’hivernacle, mentre que esdevé un ombracle tèxtil i ventilat als mesos de calor.

La paleta de colors i materials del projecte és una arriscada i potent oda a la primavera. Colors vius i alegres combinen eficientment amb materials neutres i atemporals per generar una casa on sempre es primavera. La inclusió de la vegetació a tots els espais completa aquest refugi contemporani per gaudir de la ciutat de Barcelona.


PLANTA ESTAT ORIGINAL:


IMATGES DE L’ESTAT ORIGINAL:

Reforma d'un àtic a Barcelona

Projecte

Febrer a Juliol 2019

Obra

Març a Octubre 2020

Emplaçament

Barcelona

Equip

David Benito, Laia Guardiola, Juana Garcia

Fotografies

David Benito Cortázar

enjoyed it? Share it

Facebook

Twitter

Google+

Pinterest