Al nostre estudi d’arquitectura i interiorisme, FFWD, cada projecte representa una nova oportunitat per posar a prova la nostra creativitat i habilitat tècnica. Recentment, hem completat la reforma interior d’un habitatge a Barcelona, el projecte GV125, i volem compartir les dificultats que hem afrontat i com les hem superat per aconseguir el resultat final.

Reforma interior de vivienda en Barcelona

Reforma interior de vivienda en Barcelona

Reptes Inicials

1. Limitacions Espacials L’habitatge presentava una distribució molt compartimentada, amb espais petits i poc lluminosos. El repte era transformar aquesta distribució en un espai obert, fluid i funcional, que maximitzés la llum natural i el sentit d’amplitud.

Solució: Vam optar per una distribució diàfana, eliminant envans innecessaris i creant un espai obert on les zones de dia es comuniquessin visualment. L’ús de materials transparents com el vidre va permetre la circulació de la llum, creant un ambient més lluminós i acollidor.

2. Integració d’Instal·lacions Modernes Un altre desafiament va ser la integració de noves instal·lacions (climatització, il·luminació, i sistemes domòtics) sense comprometre l’estètica del disseny.

Solució: Vam dissenyar falsos sostres i elements de mobiliari a mida que permetessin amagar aquestes instal·lacions. A més, vam treballar amb un sistema de control integrat que permet gestionar totes les instal·lacions des d’un únic dispositiu, afegint funcionalitat sense afectar la imatge visual del projecte.

3. Preservació d’Elements Històrics L’habitatge tenia alguns elements històrics que volíem preservar i integrar en el nou disseny, com els sostres amb motllures i les portes de fusta massissa.

Solució: Vam restaurar aquests elements amb cura i els vam combinar amb materials contemporanis, creant un diàleg entre l’antic i el nou. Aquesta combinació va aportar caràcter i singularitat al projecte, mantenint l’essència original de l’habitatge.

Reforma interior de vivienda en Barcelona

Reforma interior de vivienda en Barcelona

Estratègies de Disseny

1. Utilització de Materials Sostenibles Ens vam assegurar d’utilitzar materials sostenibles i de qualitat, tant per a acabats com per a mobiliari. Aquesta decisió no només contribueix a la sostenibilitat ambiental, sinó que també garanteix la durabilitat i el manteniment a llarg termini de l’espai.

2. Participació del Client Durant tot el procés de disseny i execució, vam mantenir una comunicació constant amb el client, adaptant el projecte a les seves necessitats i preferències. Aquest diàleg obert va ser clau per assegurar que el resultat final fos exactament el que el client desitjava.

3. Detallisme en l’Execució La precisió en la fase d’execució és crucial per transformar una idea en realitat. Vam treballar estretament amb els constructors i artesans per garantir que cada detall es realitzés amb la màxima cura, reflectint fidelment el disseny projectat.

Reforma interior de vivienda en Barcelona

Reforma interior de vivienda en Barcelona

Resultat Final

El projecte GV125 és una mostra del nostre compromís amb la qualitat, la funcionalitat i l’estètica. Hem creat un espai que no només és visualment atractiu, sinó també pràctic i còmode per als seus habitants. Aquesta reforma és un exemple de com, mitjançant la superació dels reptes inicials i una planificació meticulosa, podem transformar qualsevol espai en una llar ideal.

Esperem que aquesta entrada us hagi donat una visió més profunda del nostre procés de treball i dels esforços que dediquem a cada projecte. Si teniu qualsevol pregunta o voleu saber més sobre els nostres serveis, no dubteu a contactar-nos.

Aqui podeu consultar aquest projecte complert de reforma interior d’un habitatge a Barcelona