Loading... Loading...

Tribuna

Concurs Nou Auditori a Orio (Guipuscoa)

La proposta per a la construcció del nou equipament cultural a l’àrea de Hondartza d’Orio planteja com a principal objectiu la creació d’un nou àmbit urbà que permeti desenvolupar de forma eficient un nou punt central per al municipi. Entenem que l’espai públic és, per antonomàsia, l’àmbit físic de desenvolupament de la col·lectivitat urbana, i per tant, aquest plantejament tendeix a concretar-se en una actuació tant urbanística com arquitectònica.

El projecte vol assumir plenament el repte de crear un edifici de caire emblemàtic centrant la importància sobre l’espai públic que general. Per a això, el programa funcional es reparteix per tota la parcel·la disponible (sense ocupar la plaça existent) generant una gran plataforma transitable que restitueix a la seva coberta la pràctica totalitat de l’espai públic que ocupa.

L’edifici es concep com un pla continu de paviment que es retalla i replega per a albergar en el seu interior els principals espais del projecte. Gràcies a aquesta estratègia, es genera un espai urbà continu i ascendent que s’articula al voltant d’una plaça a dos nivells. A nivell de carrer, la actual plaça relaciona l’edifici amb l’àrea residencial existent. Al nivell superior, la nova plaça-plataforma relaciona l’equipament amb un ordre territorial de nivell superior: el paisatge.

enjoyed it? Share it

Facebook

Twitter

Google+

Pinterest

Concurs Nou Auditori a Orio (Guipuscoa)

Organitzador

Ajuntament de Orio

Presentació

Gener 2011